Пиле със спанак и ориз в сос бешамел

Ястие което няма да забравите!

Print Recipe
Пиле със спанак и ориз в сос бешамел
Пиле със спанак и ориз в сос бешамел
Време за подготовка 30 мин.
Време за готвене 70 мин.
Порции
души
Продукти
Време за подготовка 30 мин.
Време за готвене 70 мин.
Порции
души
Продукти
Пиле със спанак и ориз в сос бешамел
Инструкции
 1. В тиган с тефлоново покритие слагам мазнина да покрие дъното. Загрявам добре и слагам предварително измитите и подсушени маншони, за да не пръска при пърженето!
  В тиган с тефлоново покритие слагам мазнина да покрие дъното. Загрявам добре и слагам предварително измитите и подсушени маншони, за да не пръска при пърженето!
 2. Запържвам ги да добият златиста коричка и ги вадя на чиния с кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина.
  Запържвам ги да добият златиста коричка и ги вадя на чиния с кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина.
 3. В друг стъд слагам около 2 с.л. от олиото в което съм пържила маншоните и в него запържвам 3 с.л. брашно. След като се стегне брашното започвам по малко да сипвам млякото на слаб огън при непрекъснато бъркане. Като добие гъстота на боза овкусявам със сол и черен пипер на вкус.
  В друг стъд слагам около 2 с.л. от олиото в което съм пържила маншоните и в него запържвам 3 с.л. брашно. След като се стегне брашното започвам по малко да сипвам млякото на слаб огън при непрекъснато бъркане. Като добие гъстота на боза овкусявам със сол и черен пипер на вкус.
 4. Подреждането на ястието става по следния начин. На дъното на йенската тенджера слагам измития ориз и го заливам с част от бешамела. След това слагам спанака и най-отгоре запържените маншони!
  Подреждането на ястието става по следния начин. На дъното на йенската тенджера слагам измития ориз и го заливам с част от бешамела. След това слагам спанака и най-отгоре запържените маншони!
 5. Всичко това заливам със останалия сос бешамел, затварям капака на тенджерата и пека на 200 градуса за 1 час и 10 мин.
  Всичко това заливам със останалия сос бешамел, затварям капака на тенджерата и пека на 200 градуса за 1 час и 10 мин.
Използвайте бутоните под този текст ако Ви допада това място!